VVS-sjekkliste alle huseiere trenger å vite

Det mekaniske systemet i hjemmet ditt er faktisk en flom som venter på å skje.

Egentlig?

Tenk på det et øyeblikk, vann er en naturressurs og det opprettholder alle levende ting inkludert deg på denne store blå planeten vår. Når det er riktig installert og rutet i hjemmet ditt, hjelper vann deg med alt du gjør; fra å lage mat til å vaske hjemmet ditt. Og mye mer, du bruker vann til omtrent alt.

Vann er også en renser og kan forårsake alvorlige skader på hjemmet og helsen hvis rørleggerarbeidet ditt ikke er ordentlig vedlikeholdt. Alt du trenger å gjøre er å se på den siste orkanen «Sandy» som slo inn på østkysten

På samme måte som bilen din trenger rørleggersystemet ditt regelmessige vedlikeholdskontroller halvårlige.

Du vet sikkert dette allerede, når var siste gang du sjekket rørleggersystemet ditt? 6 måneder siden? 1 år siden? 2 år siden?

Å, vær så snill, ikke fortell meg at det har vært lenger enn det… hvis det har vært det, fortsett å lese, for om bare noen få øyeblikk vil du se at jeg har inkludert en sjekkliste på 10 punkter som hver huseier (det er deg) og familiemedlemmer trenger å vite, og denne listen kan meget vel spare deg for et par hundre om ikke tusenvis av dollar med kostbare hjemreparasjoner.

Da jeg gikk på barneskolen pleide vi å ha ut av det blå treningsøvelser for:

Brann
Jordskjelv
Tornados og tro det eller ei
et bombeangrep
Som ansvarlig huseier er det opp til deg å utdanne deg selv, din ektefelle, barna (vedder på at du ikke visste at engang barn så unge som fem år kan lære noen Rørlegger Asker tips også!) La oss ikke glemme kjæledyrene dine…
Ok, tuller bare med det siste: Fido, ville nok trodd at en ødelagt vannforsyning var hans egen personlige hydrant.

Alle tuller til side, å bli advart er forearmed, spesielt når det kommer til hjemmets rørleggersystem.

Reparasjoner kan være ganske kostbare, spesielt hvis du må bytte ut et skap eller en del av gulvet ditt, så det er viktig for deg og alle i hjemmet ditt å kunne noen grunnleggende rørleggerarbeid som kan spare deg for tid og massevis av penger på veien.

Tidligere lovet jeg deg en 10-punkts VVS-sjekkliste for å holde investeringen din trygg og forsikringsselskapet ditt fornøyd…

10-punkts VVS-sjekkliste alle huseiere trenger å vite:

Når det oppstår en nødsituasjon med rørleggerarbeid, vil det kreve rask tenkning og litt raskere bevegelse fra din side eller et familiemedlem som legger merke til nødsituasjonen.

Det er her hjemmeøvelser som skolens “brannøvelser” kan spare deg for en bunt og muligens hjemmet ditt.

1. Alle i huset ditt bør være kjent med hvor hovedavstengningsventilen for vanntilførselen til hjemmet ditt er plassert. Det mest generelle området er ved varmtvannsberederen.

Det kan være i veggen med håndtaket som stikker ut. Eller hovedavstengningsventilen kan også være nede ved gulvet eller til og med i taket. Hvis du ikke finner det, må du kanskje ringe en rørlegger for å undersøke det.

Jeg har sett hovedavskjæringsventiler under boligen i krypkjelleren. Dette er ikke en god plassering fordi når noe går galt kan hjemmet ditt ha flere centimeter på gulvet når du kommer til ventilen.

2. Når ingen andre er hjemme og du vet at det ikke renner vann, sjekk vannmåleren utenfor for å sikre at ingen av skivene beveger seg. Hvis de er det, kan du sannsynligvis ha en vannlekkasje et sted.

Toalett- og kranlekkasjer er synderne nummer 1 og kan legge til hundrevis av dollar i året til vannregningen.

3. Se etter toalettlekkasjer ved å legge noen dråper konditorfarge i tanken. Vent 20 minutter og sjekk toalettskålen for eventuelle farger. Hvis du ser noe, kan det være siver rundt klaffventilen.

Dette er en enkel løsning og koster mindre enn $10,00 hvis du gjør det selv.

4. Når toalettet ser ut som det kan renne over, fjern tanklokket og trykk ned på klaffen som effektivt tetter hullet i bunnen av tanken. Dette forhindrer at toalettet renner over mens du strekker deg over og slår av stoppventilen.

Bestem kilden til tilstoppingen som forårsaker problemet. Hvis du har en toalettskrue, så er dette tiden for å bruke den eller et stempel. Hvis du har barn, se etter leker som kan ha satt seg fast i fellen eller på selve flensen.

5. Hold alle vann- og avløpsventiler i drift ved å åpne og lukke dem minst to ganger i året. Hvis du ikke gjør dette, kan en ventil fryse over tid. Hvis du er fanget i et rørleggerarbeidsdilemma og ikke kan skru av ventilen, kan du stå overfor alvorlige problemer og utgifter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *